Waar laat jij je telefoon tijdens het eten?

Waar laat jij je telefoon tijdens het eten?

Waar laat jij de telefoon tijdens het eten? De kans is groot dat ook jij altijd je telefoon bij je hebt. De telefoon is namelijk een essentieel onderdeel geworden van ons leven.

Sommige mensen voelen zich zelfs totaal verloren als ze hem vergeten zijn. Als het echter gaat om aan tafel gaan met andere mensen, thuis of in een restaurant, bestaat er nog altijd zoiets als etiquette.

Samen eten moet sociaal en gezellig blijven, de mobiel is voor velen dan een doorn in het oog. In dit blogs kun je tips lezen hoe je met je telefoon om moet gaan tijdens het eten.

Telefoongebruik aan tafel

Veel mensen kunnen niet zonder hun telefoon. Andere denken hun mobiel altijd paraat te moeten hebben omdat ze nu eenmaal zzp-er zijn. Misschien heb je een oppas die zou kunnen bellen?

Maar de eettafel is een plek om gezellig en rustig te eten, het is geen plek voor een mobiele telefoon. Zet je mobiel daarom uit of op stille modus en leg je telefoon weg als je thuis of bij iemand anders gaat eten. Ga je uit eten? Stop je mobiel dan weg in je jas, tas of broekzak.

Zie ook: Ligt jouw telefoon op tafel in een restaurant?

Tijdens het eten een gesprek voeren op je telefoon is niet alleen irritant voor de andere aanwezigen, het wordt ook vaak gezien als onbeleefd. Door te bellen of sms-en tijdens het eten, vertel je jouw tafelgenoten dat anderen belangrijker zijn op dat moment dan zij.

Welk telefoongebruik is wel aanvaardbaar?

Als je thuis alleen gaat eten, dan is het natuurlijk geen probleem om je mobiel te gebruiken. Je kunt dan zoveel van je telefoon gebruik maken als je wilt, maar je kunt je afvragen of het verstandig is. Zit je alleen in een restaurant te eten? Dan kun je natuurlijk ook je mobiel gebruiken, maar ga in ieder geval niet telefoneren. Dat is namelijk zeer storend voor de andere aanwezigen in het restaurant.

Ben je zonder de kinderen op pad en belt de oppas of stuurt hij of zij een bericht? Dan mag je gerust je telefoon gebruiken, excuseer jezelf dan even en loop van tafel om te antwoorden.

Waar laat jij je telefoon tijdens het eten?

Waarom bellen zo storend is aan tafel

Als jij je mobiel aan tafel opneemt, dan kunnen de rest van jouw tafelgenoten maar één kant van het gesprek horen. Dat komt heel onbeleefd over, je kunt het zien als fluisteren. Jouw tafelgenoten zullen er zich ongemakkelijk door voelen.

Krijg je een telefoontje die je echt moet beantwoorden? Loop dan even weg of laat de beller weten dat je later terugbelt. Later kun je jouw tafelgenoten eventueel kort laten weten waarom je moest opnemen.

Kan sms-en of Whatsappen aan tafel wel?

Het is niet prettig om aan tafel te sms-en of Whatsappen. Je bent dan een gesprek aan het voeren met iemand die niet aan tafel zit, doe je dat wel dan zou dat helemaal onbeleefd zijn. Degenen die aan tafel zitten met jou, worden daardoor compleet genegeerd door jou.

Waar laat je jouw telefoon dan tijdens het eten? Niet op de eettafel in ieder geval, leg het ergens weg. Zitten jullie in een restaurant? Laat je telefoon dan in de auto, in je jas, tas of broekzak.

Een foto maken tijdens het eten

Foto’s maken tijdens het eten kan heel gezellig zijn, vooral als je uit eten bent met familie of vrienden. Het kan echter ook te ver gaan, waardoor er constant geposeerd moet worden.

Spreek met elkaar af om één fotosessie te doen om het samenzijn vast te leggen. Berg daarna de telefoons weer op. Natuurlijk kun je ook de ober of serveerster vragen om één foto te maken, deze zal daar meestal positief op reageren. ​

Waar laat jij je telefoon tijdens het eten?

Het is logisch dat we ons deze vraag stellen. We zijn zo verbonden met onze mobiel, daarnaast willen we ook alles delen met anderen. Dus als je een keer uit eten gaat in een cool restaurant, dan wil je dat delen met je volgers. Het is prima om dat te doen, maar concentreer je op jouw tafelgenoten zodra je echt aan tafel gaat.

Eten met anderen is een sociale gelegenheid, bovendien is telefoongebruik aan tafel zeer onbeleefd. Als het goed is heb je tafelmanieren geleerd, het gebruik van je telefoon hoort daar ook bij. Ga je thuis eten met je familie of vrienden? Leg je telefoon dan op een andere plek neer. Heb je een diner of lunch in een restaurant? Zet je telefoon dan uit of op stil en laat het dan in je jaszak of tas.

Gerelateerde informatie

In de kennisbank van Smartphonejunkie vind je honderden relevante blogs over de verslaving aan de smartphone. Van diepgaande artikelen tot blogs met praktische tips. Heb je deze blogs al gelezen:

Vergelijkbare berichten