Initiatiefnemer Smartphonjunkie

Hé, mijn naam is Gery (31 jaar). Ik houd van sport, van lezen, van diepgang en persoonlijke ont-wikkeling. Door mijn leeftijd kan ik zeggen dat ik nog weet hoe het is om zonder smartphone op te groeien (lees: toen ik naar de eerste klas ging had ik een aparte rugzak nodig voor mijn telefoon).

Ik ken de wereld met en zonder smartphone. Ik zie de voordelen van de smartphone. Het biedt kansen en reikwijdte. Maar ik zie ook dat mij (en anderen) weg houdt van diepgang en potentieel.

Wat ik doe?

Ik heb een succesvol bedrijf (Geryaal), waarmee we mooie content voor andere bedrijven creëren zodat ze beter vindbaar worden met hun website (SEO).

Ik ken de kant van de ‘vulling’. En ik voelde de behoefte om een beweging in te zetten, dit keer aan de kant van de ‘voeding’. Ik wil een wezenlijke bijdrage leveren. Een beweging inzetten die leidt tot werkelijke verbinding.

Laat dit even tot je doordringen

Gemiddeld zitten we 2 uur en 15 minuten per dag op de telefoon.

Dat zijn 34 volle dagen per jaar.

Laat dat even goed tot je doordringen.

Wat had je wel niet kunnen doen in die 816 uur?

Dus ging ik op onderzoek: waar zit nu die knop die maakt dat ik er echt voor kies om niet steeds naar m’n telefoon te grijpen.

Een innerlijke conflict

Ik kwam erachter dat mijn telefoon altijd leidt tot een innerlijk conflict. Zou iemand mij vragen: ben jij verslaafd aan je smartphone dan zou ik m’n wenkbrauwen optrekken. En zeggen: ‘nee joh, zo erg is het niet’. Maar weet je wat het kenmerkende is van een verslaving: je wilt het niet, maar je doet het toch. Die stromingen vecht continue om voorrang.  Ik herken dit! En jij? 

Hoe vaak zit jij op je telefoon terwijl je dit niet echt wil?

“Wanneer je aan staat voor je telefoon,
sta je uit voor werkelijke verbinding”

Voor mij gaat het over balans

Mijn boodschap is niet dat we geen smartphone meer moeten gebruiken, maar dat we hem bewuster mogen gebruiken.

De smartphone brengt ons namelijk heel veel, maar ontneemt ook een hoop. En die eerlijke boodschap, zul je ervaren in mijn gedachtegoed achter Smartphonejunkie.

Het is mijn missie om jou (de bewuste smartphone gebruiker), te helpen met meer moed en inzichten om vaker te kiezen voor werkelijke verbinding.

Wat zie ik als mijn rol?

Ik ben er om je te her-INNEREN. Aan de schoonheid van het leven. De schoonheid die we nu vaak overslaan omdat we in de ban zijn van de wereld om ons heen. Ik herinner je aan hoe het ook kan. Om je te inspireren en het verlangen in je aan te raken. Het verlangen om werkelijk bij te dragen aan de wereld. Door te zijn wie je echt bent en te staan voor wat je belangrijk vindt. Want daar zit immers de verandering.

Ik ben geen expert. Ik ben onderdeel van de beweging. Ik deel met je wat ik voel, lees en zie. Samen komen we verder. Zie mij maar als het startpunt van een beweging die staat voor vertraging, diepgang & gehoor geven aan je eigen geluid.

Want jij & ik zijn de mensen die zien dat iedereen massaal op die telefoon kijkt. Jij voelt de verwijdering. Mensen zijn niet echt samen. En ze zijn ook niet echt zichzelf. Wordt onderdeel van mijn missie. Als jij het laat zien, kunnen anderen het ook.

De verandering begint. Bij mij. Bij jou. Bij ons.