Wat zijn de effecten van slapen met je telefoon naast je bed?

Wat zijn de effecten van slapen met je telefoon naast je bed?

Is een telefoon naast je bed slecht voor je gezondheid? Er zijn veel mensen die zich dat afvragen. Miljarden mensen slapen elke nacht naast hun smartphone, terwijl er veel zorgen zijn over de slechte invloed van straling.

Het is namelijk mogelijk om heftige gezondheidsproblemen op te lopen, die op de korte termijn onmerkbaar zijn. Wat zijn de invloeden van slapen met je telefoon naast je bed? In dit blog vertellen we je er alles over.

Je telefoon als wekker gebruiken

Veel mensen hebben hun telefoon op hun nachtkastje liggen, omdat ze hem als wekker gebruiken. Dit is niet slim, want de WHO (World Health Organization) geeft aan dat de straling van elektronische apparaten slecht is voor ons lichaam en de kans vergroten dat je kanker krijgt. dit geldt overigens niet alleen voor mobiele telefoon, maar alle elektronische apparaten. Dit komt omdat ze ioniserende straling en golflengtes produceren, ook wel toxische effecten genoemd.

Niet alleen kun je gezondheidsproblemen oplopen door te slapen met je telefoon naast je bed. Je raakt ook makkelijker afgeleid en kunt hierdoor last hebben van slaapproblemen (wat op de lange termijn ook weer schadelijk is voor je gezondheid). Vaak worden we midden in de nacht wakker en als je telefoon dan naast je ligt, check je even snel je e-mail of social media. Deze slechte gewoonte kan leiden tot slapeloosheid, stress, geïrriteerdheid, slechte concentratie, hoofdpijn en nachtmerries.

Wat zijn de effecten van slapen met je telefoon naast je bed?

Waar laat je je telefoon als je slaapt?

Nu je weet dat het slapen met een telefoon naast je bed schadelijk is voor de gezondheid en slaapproblemen kan veroorzaken, vraag je je misschien af waar je je telefoon dan moet laten ’s nachts? We bespreken vier verschillende oplossingen.

1. Zet je telefoon ‘s nachts uit

Wellicht de minst favoriete oplossing, maar je kunt je telefoon uitzetten terwijl je slaapt. Minst favoriete oplossing, omdat veel mensen hun telefoon gebruiken als wekker. Koop dus een nieuwe wekker, eentje die geen straling afgeeft. Een ouderwetse wekker dus.

De meeste mensen vinden het ook fijn om even hun telefoon te checken als ze ’s nachts wakker worden. Dit doe je minder snel wanneer je telefoon uitstaat.

2. Leg je telefoon in een andere kamer

Een andere mogelijkheid is om je telefoon in een andere kamer te leggen, bijvoorbeeld in de badkamer of in de woonkamer. Niet echt wenselijk als je je telefoon gelijk wilt checken als je wakker wordt, of als je je telefoon als wekker gebruikt.

3. Zet de Wi-Fi verbinding uit

De wifi verbinding is nog schadelijker voor je dan de radiogolven van je telefoon. Je kunt er dus voor kiezen om ’s nachts de wifi verbinding uit te zetten.

4. Koop een nightholder voor je telefoon

Heb je weleens van een nightholder gehoord? Het is een handige telefoon stand die een oplossing biedt als je af wilt van de schadelijke stralingen van je telefoon. Hierdoor heb je gelijk een betere nachtrust.

Je kunt je telefoon in de night holder zetten terwijl je slaapt en je hoeft deze dan ook niet uit te zetten. Deze telefoon holder schermt de straling van mobiele telefoons tot zo’n 75% af.

Dit komt omdat het apparaat een speciale behuizing heeft van edelstenen met een poedercoating. Dit gaat straling tegen. Ook ben je minder geneigd om ’s nachts je telefoon te checken als deze in de holder staat, wat er voor zorgt dat je beter doorslaapt.

Zorg ook voor gezonde smartphone gewoontes overdag

Wil je overall een gezondere relatie met je smartphone? Zorg er dan voor dat je hem overdag ook niet te vaak gebruikt. Hou telefoongesprekken kort en wissel daarbij elke paar minuten van oor. Als je gebruik maakt van oortjes hoef je helemaal niet in direct contact te staan met je telefoon.

  • Zorg ervoor dat je kinderen niet met je telefoon spelen, je wilt ze niet blootstellen aan stralingen.
  • Voor mannen is het extra belangrijk om de telefoon niet in de zakken van hun kleding te doen.
  • Blijf zo ver mogelijk uit de buurt van je telefoon of andere elektronische apparatuur.
  • Slaap niet onbeschermd naast je telefoon.

Vergelijkbare berichten