Pijn aan je pink door smartphone gebruik

Pijn aan je pink door smartphone gebruik

Ben jij sterk vergroeid met je smartphone? Soms zelf zo erg dat je last krijgt van je pink zodat het lijkt alsof de pink is kromgegroeid? Dit verschijnsel komt helaas steeds vaker voor. Er gaan allerlei foto’s rond op social media waarbij mensen massaal laten zien hoe hun pink eruitziet.

Hoe is dat bij jou, heb jij ook last van je pink door intensief gebruik van je smartphone? Of staat hij misschien zelfs wel scheef? Smartphone Junkie helpt je af van dit verschijnsel en geeft tips hoe je hier slim en effectief mee omgaat.

Pijn aan je pink: wat merk je?

Last van of pijn aan de pink merk je vooral als je je smartphone in je handen hebt. Soms is de pijn zo heftig dat je het ook voelt zonder telefoon in de hand. En als je naar je hand en pink kijkt, lijkt er sprake te zijn van een vergroeide vinger.

De pink ziet er verbogen uit en soms is de pijn zo hevig dat je er bijna niet van kan slapen. Regelmatig heb je al overwogen om de huisarts te bellen, maar tot op heden heb je nog geen afspraak gemaakt.

Pijn aan je pink door smartphone gebruik

Hoe ontstaat deze pijn?

Voordat je een bezoek aan de huisarts brengt, kan het geen kwaad om bewust te worden van waarom je kampt met dit verschijnsel. Pijn aan je pink ontstaat onder andere door grote smartphone telefoons.

De verbogen vinger is er omdat jij je smartphone laat rusten op je pink, terwijl je met je andere vingers de zijkant van je smartphone vasthoudt. Hoewel je niet bang hoeft te zijn voor dit verschijnsel, moet je wel rekening houden met mogelijke RSI-klachten als je hier niets aan doet.

Onnatuurlijke houding: pijn aan pezen

Heb je veel last van je pink? Een onnatuurlijke houding zorgt voor pijn aan de pezen. Laat je dit voor wat het is, dan kun je op langere termijn je pink overbelasten. Bovendien is het ook mogelijk dat je pinkgewrichten verkrampen. In het ergste geval treedt er zelfs slijtage op. Het is iets dat ook door fysiotherapeuten wordt waargenomen.

Smartphone pink: wist je dat je pink zelfs scheef kan gaan staan?

Smartphone Junkie schreef er net al iets over, maar de kans is vrij groot dat je pink er scheef van gaat staan. Op social media circuleren talloze foto’s waarbij mensen hun scheve pink laten zien.

Ze wijten dit aan veelvuldig smartphone gebruik en het verkeerd vasthouden van het toestel. Overigens wordt de scheve pink ook bevestigd door verschillende experts, dus het is een serieus probleem. En daarom belangrijk genoeg om er iets aan te doen.

Wat doe je als je pijn hebt?

Heb je te maken met een zogenaamde smartphone pink en heb je daar vrijwel iedere dag last van? Neem het probleem serieus en ga er niet vanuit dat dit probleem vanzelf overgaat. Bewustwording is de eerste stap naar verandering, dus leun voor een moment achterover en stel jezelf de vraag hoe het eigenlijk zit met jouw smartphone gebruik?

Tips om een smartphone pink tegen te gaan

Smartphone Junkie laat je natuurlijk niet hopeloos achter met pijn of last van je pink. Daarom een aantal tips om dit probleem te verhelpen of in ieder geval te minimaliseren:

  • Vraag jezelf af of dit het waard is? Hoe lang nog wil je je smartphone intensief gebruiken in de wetenschap dat dit de nodige sores oplevert?
  • Verminder je smartphone gebruik en leg je telefoon regelmatig af. Probeer daarnaast ook het versturen van lange mails en apps te beperken. Dit geldt natuurlijk ook voor het spelen van spelletjes…!
  • Neem zelf de regie in handen in plaats van dat je smartphone je dag- en nachtritme bepaalt.
  • Wil je het effectief aanpakken? Overweeg dan de aankoop van een houder voor je smartphone.

Heb je vragen over je smartphone verslaving of wil je jouw ervaring delen? Smartphone Junkie is er om al je vragen te beantwoorden.

Vergelijkbare berichten